Pagini

luni, 14 octombrie 2013

Recviem...

Ascult recviemul lui Mozart…


”Messa” cu acordurile ei te trezesc din moarte. Este atât de răscolitoare încât fiecare notă a corului îți pătrunde până în străfundurile ființei tale. Gravitatea și armonia vocilor te emoționează până la lacrimi. Nu-mi pot stăpâni tremurul interior. Și plutești… te ridici undeva deasupra lumii, deasupra dorințelor, deasupra nevoilor, deasupra răutății, urii, lăsând pe pământ micimea și disperarea căutărilor deșarte. Dincolo de moarte este doar iubire. Dincolo de viață este numai moarte.
Înfiorare și absolut, durere și lumină… calea spre eliberare de tine, acolo în împărăția cerului fără de întemnițare în sclavia trupului. ”Lacrimosa…”  Lacrimi și suspin stârnite din durere de moarte întru înălțare spre dincolo de sufletele înrobite de păcat.   

Cu ochii închiși ești una cu muzica, ești o voce, ești o notă, ești un acord al armoniei vibrante. Acordurile sunt cutremurătoare, emoțiile frisonante, tulburătoare, defuncta ființă trecută în moartea sufletului și în nepăsare învie în spirit. Pustiul nu este un loc al îngropăciunii, este locul care înflorește în Lumina Recviemului. Incredibil, o asemenea creație precum muzica lui Mozart este mai mult decât acorduri muzicale. Este ceva ce umple golul din tine cu o substanță fără conținut, dar care îți întregește trăirea cu simțire pură.


Ascult muzica de dincolo de om cu întreaga mea prezență materială și imaterială. Nu mai știu dacă sunt eu sau un gând ce seamănă cu mine. Vocile din cor ajung până la Cer prin mine. Simt cu fiecare sunet este precum un crâmpei luminos desprins dintr-un rug de durere care se înalță precum o torță spre a ajunge acolo unde torța se unește cu Lumina Cerului. Iar la final nu mai ești decât materie topită în acorduri grave de rugă funebră. Moarte și Înviere…

3 comentarii:

  1. 'Did I not say before, that I was writing this Requiem for myself?'
    -Mozart
    After saying this, he looked yet again with tears in his eyes through the whole work.


    Întradevăr nimic nu este întâmplător...
    Spiritul dvs. frumos este înălțător iar acordurile sale vibrează dincolo de masa fizică ce ne înconjoară, într-un spectru emoțional ce nu-i este dat oricui să-l recepționeze.
    Iubesc ceea ce este frumos… deci prin urmare… vă iubesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Despre Mozart si despre creatia lui se pot spune putine cuvinte... Oricat ar fi de expresive nu au forta pe care o are chiar muzica, ascultand-o și... trăind-o. Intensitatea și adancul ei efect aproape ca te devasteaza... Pacat, mare pacat ca adesea luati de valul vietii nu ne oprim o clipa pentru a ne lasa coplesiti de muzica lui. Va multumesc!

      Ștergere
  2. Mozart e intr-adevar uluitor..Uluitor de genial in tot ce a facut in scurta lui viata.. Dar ce spui de dl Beethoven, sau de dl Chopin? De fapt sint multi oameni care au creat opere care ne fac sa raminem muti, de uimire..

    RăspundețiȘtergere